Merkadvies

Wil je oppositie voeren of heb je een sommatiebrief ontvangen?

Het kan helaas voorkomen dat iemand anders inbreuk maakt op jouw merk of handelsnaam in Nederland of daarbuiten, door het gebruik of de registratie van een verwarringwekkende naam. Merkenbureau Markeys adviseert je graag over de kansen en mogelijkheden om op te treden. Het kan ook dat je een merkaanvraag hebt ingediend voor registratie en je ontvangt een sommatiebrief van een derde partij. Ook in dat soort gevallen staat merkenbureau Markeys aan jouw kant. Bij Markeys houdt merkadvies niet op bij de registratie. 

Merkadvies

Gratis adviesgesprek

Wil je meer informatie over de registratie en bescherming van je merk? Neem dan contact met ons op.
Meer informatie

Oppositieprocedure 

Maakt iemand inbreuk op jouw merk? Wil je meer informatie over de oppositieprocedure?
Meer informatie

Aangevallen

Je krijgt een sommatiebrief van een derde partij dat jouw merk inbreuk maakt op oudere merkrechten. 
Meer informatie

Gratis adviesgesprek

Bij Merkadvies van Merkenbureau Markeys draait alles om het adviseren en ondersteunen bij de registratie en bescherming van merken, inclusief bij conflicten op het gebied van merkrecht, handelsnaamrecht, auteursrecht en meer. Geen verassingen, het eerste adviesgesprek is gratis. 

Oppositieprocedure

Als jouw merk of een gelijksoortig merk wordt aangevraagd door een andere partij dan kun je in het merkenregister bezwaar in dienen. Door een oppositeprocedure te starten verzet je je tegen de merkaanvraag van de andere partij. Merkenbureau Markeys kan je adviseren over de kansen en mogelijkheden om op te treden tegen verwarringwekkende merken. Wil je meer weten over de oppositieprocedure?

Aangevallen door een derde partij?

Je hebt een aanvraag gedaan voor een Benelux- of Uniemerk. Ineens ontvang je een sommatiebrief van een derde partij dat jouw Benelux- of Uniemerk inbreuk maakt op oudere merkrechten. Of ontvang je van het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) een "kennisgeving ontvankelijkheid oppositie" of van het European Union Intellectual Property Office (EUIPO) een "notice of opposition". Wat moet je doen?

Via de advocaat bij Markeys
“Als bedrijf investeer je veel geld en energie in een merk. Het is natuurlijk doodzonde als iemand anders er vervolgens met je succes vandoor gaat. Op een gegeven moment waren er allerlei partijen die inbreuk maakten op onze merknamen. We hebben toen een advocaat in de arm genomen. Via deze advocaat zijn we terecht gekomen bij Markeys”


Directeur Kansspelen
Bij problemen en bij vernieuwen
“Heb je een hoofdmerk? Laat deze dan absoluut registreren en bewaken. Dat is echt een must. En laat een adviesbureau zoals Markeys je hierbij ontzorgen. Het merk zelf registreren is niet zo moeilijk, maar dan komt de rest nog. En als er problemen ontstaan, dan kun je dat vaak zelf niet oplossen. Ook als je moet vernieuwen na 10 jaar, of merken moet verlengen, dan is het fijn dat iemand met je meekijkt en ondersteunt waar nodig.“
Software ontwikkelaar MKB

Merkenbureau Markeys: meer dan 35 jaar ervaring met merkadvies

Ja, ik wil advies