Merkbescherming en merkbewaking

Hoe houd je jouw merk goed in de gaten?

Vraag advies over merkbewaking

Na merkregistratie zijn merkbescherming en merkbewaking de volgende logische stappen. Bij merkenbureau Markeys betekent dat dat we jouw merk opnemen in ons bewakingssysteem. Een must-have omdat er dagelijks wereldwijd duizenden merkaanvragen worden verricht. Het is dus zaak om continu in de gaten te houden of er (jongere) inbreuk makende aanvragen worden ingediend. Door middel van merkbewaking kun je op tijd bezwaar maken tegen deze aanvragen. Als je niet aan merkbewaking doet weet je dus niet of er een inbreuk is door jongere, identieke of soortgelijke merkaanvragen.

Merkbewakingsabonnement

Meer informatie

Optreden bij inbreuk

Meer informatie

Merkbewakingsabonnement

Als je jouw merk(en) door Markeys laat bewaken, beoordelen wij door middel van een preadvies vrijblijvend of een jongere aanvraag inbreuk maakt op jouw merkrechten. We signaleren alleen de voor jou relevante merkaanvragen. 

Optreden bij inbreuk

Het kan natuurlijk voorkomen dat een derde inbreuk maakt op jouw Intellectuele eigendom (bijvoorbeeld merk of handelsnaam) in Nederland of daarbuiten, door het gebruik of de registratie van een verwarringwekkende naam.

Mijn merken beheren
“Dankbaar voor de diensten van Markeys! Na eerder al een merk verloren te hebben door het missen van een vervaldatum, was ik op zoek naar een betrouwbare partner om mijn merken te beheren. Sinds ik mijn merken aan Markeys heb toevertrouwd, hebben zij ervoor gezorgd dat belangrijke deadlines niet uit het oog worden verloren. Hierdoor kan ik me op andere zaken richten.”
Directeur importbedrijf
Kies ook voor bewaking

"Voor de meeste merken maken we ook gebruik van merkbewaking. Markeys houdt dan voor ons in de gaten of er geen andere partij is, die eenzelfde merk wil registreren. Heel prettig, want we hebben hier zelf echt geen tijd voor. Als er inbreuk wordt gemaakt, krijgen we een signaalbericht van Markeys. Dus als je toch registreert, kies dan ook voor bewaking. Dan heb je er zelf geen omkijken meer naar.”Communicatieadviseur verekeringsmaatschappij
Samen overleg
“We laten Markeys alleen de actieve merken bewaken, de merken die we gebruiken. Dit betekent dat Markeys voor ons de registers, KvK’s en (sociale) media in de gaten houdt. Als een partij inbreuk maakt, krijgen we een signaleringsmail van Markeys. Samen overleggen we vervolgens of en welke actie we ondernemen. Als we er werk van willen maken, dan neemt Markeys contact op met de partij in kwestie om te onderhandelen. Vaak is dat al genoeg. En zo niet, dan verzinnen we samen een strategie.”
Directeur evenementenorganisatie

Merkenbureau Markeys: meer dan 35 jaar ervaring met merkbescherming en merkbewaking

Ja, ik wil meer informatie over merkbescherming en merkbewaking