Merkbewakingsabonnement

Jouw merk laten bewaken?

Jouw merk laten bewaken?

Merkbewaking is cruciaal om inbreuk te voorkomen en misbruik tegen te gaan. Het gaat niet alleen om het registreren van je merk, maar ook om actieve bescherming. Met merkbewaking houdt Markeys je op de hoogte van vergelijkbare merkaanvragen van andere partijen. Veel autoriteiten zullen dergelijke aanvragen namelijk niet automatisch weigeren. Markeys biedt daarom een abonnement op merkbewaking, waarmee je snel inzicht krijgt in mogelijke inbreuken op je geregistreerde merk. Zo kun je direct actie ondernemen om bijvoorbeeld oppositie in te dienen tegen een conflicterende merkaanvraag. Merkbewaking vereist een proactieve aanpak en continu beheer. Markeys vergelijkt alle nieuwe merkaanvragen in nationale en internationale registers met jouw merk(en). Het aantal merkaanvragen is wereldwijd sterk gestegen, waardoor de behoefte aan actieve merkbewaking is steeds belangrijker is. 


Waarom een Merkbewakingsabonnement afsluiten?

  • Niet alleen bij registratie maar continue monitoring door actieve bescherming.
  • Tijdige signalering van vergelijkbare merkaanvragen.
  • Je kunt direct actie ondernemen en oppositie indienen tegen conflicterende merkaanvragen.
  • Het aantal merkaanvragen stijgt wereldwijd.


Interessant, ik wil meer weten
Kies ook voor bewaking
"Voor de meeste merken maken we ook gebruik van merkbewaking. Markeys houdt dan voor ons in de gaten of er geen andere partij is, die eenzelfde merk wil registreren. Heel prettig, want we hebben hier zelf echt geen tijd voor. Als er inbreuk wordt gemaakt, krijgen we een signaalbericht van Markeys. Dus als je toch registreert, kies dan ook voor bewaking. Dan heb je er zelf geen omkijken meer naar.”
Juridisch medewerker uitgeverij
Minder signaalberichten is beter

"Dit jaar kregen we weinig signaalberichten van Markeys  over mogelijke inbreukzaken van ons bewaakte merk. Dat is goed nieuws natuurlijk, want we hebben een uniek en sterk merk. Wel fijn dat we 2 keer jaar we een overzicht krijgen van de nieuwe merkaanvragen die Markeys voor ons heeft beoordeeld. Soms is het niet nodig dat we een signaalbericht krijgen, omdat de adviseurs van Markeys geen bezwaar zagen". 

Software ontwikkelaar

Merkenbureau Markeys: meer dan 35 jaar ervaring met merkbescherming en merkbewaking


Ja, ik wil meer informatie over het merkbewakingsabonnement