Optreden bij inbreuk

Inbreuk door derden. En nu? 

Inbreuk door derden. En nu? 

Het beschermen van je merk is van essentieel belang. Het kan gebeuren dat een derde partij inbreuk maakt op jouw merk of handelsnaam, zowel nationaal als internationaal. Er zijn twee manieren om hiertegen op te treden.

Ons merkbewakingsabonnement helpt je door middel van signaalberichten om tijdig informatie te krijgen over nieuwe ingediende merken die inbreuk kunnen maken. Vervolgens kunnen we je bijstaan door de andere partij aan te schrijven en indien nodig oppositie te voeren bij instanties zoals het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom of het European Union Intellectual Property Office.

 Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een reeds geregistreerd merk tegenkomt dat inbreuk maakt of een merk dat wordt gebruikt door een ander dat teveel lijkt op dat van jou. In dat geval kunnen we deze partij een sommatiebrief sturen en ze vragen met dit gebruik te stoppen. Mocht dit niet het gewenste resultaat opleveren, dan behoort een juridische procedure tot de mogelijkheden, waarbij we je adviseren en begeleiden in elke stap van het proces. Het eerste adviesgesprek is kosteloos, zodat je volledig geïnformeerd bent voordat je verdere stappen onderneemt. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontvang een duidelijke offerte op maat.

Waarom schakel je Markeys in bij inbreuk op je merk
  • Deskundige aanpak bij inbreuk door het aanschrijven van aanvragers en sommeren tot intrekking.
  • De Markeys merkadviseurs hebben kennis- en ervaring in oppositieprocedures bij merkenbureaus en rechtbanken, met focus op Benelux en EU.
  • Voor internationale ondersteuning werkt Markeys wereldwijd samen met partnerkantoren.
Interessant, ik wil meer weten


Het eerste advies is gratis
"Iemand maakte inbreuk op ons merk. We kwamen er achter door een signaalbericht van Markeys. We zitten natuurlijk niet kosten te wachten waar we niet op gevraagd hebben. Fijn dat het eerste adviesgesprek gratis was. Daarna kregen we een stappenplan en een duidelijke offerte. Nog steeds niet leuk, maar we wisten wel waar we aan toe waren. Het succes van de oppositie maakte het de investering in ons merk waard."
Directeur evenementenorganisatie
Inbreuk door een wereldspeler

"Ons kledingmerk hebben we laten registeren door Markeys in de Benelux en aantal nationale registraties. We kozen voor een beschrijvende naam die niets met kleding te maken heeft. Nu zien  dat een groot kledingmerk deze naam op T-shirts heeft gedrukt. Nu lijkt het net of het onze kleding is. Kan dat zo maar? Markeys adviseerde en bemiddelde voor ons. Gelukkig zijn we er in overleg met de tegenpartij goed uitgekomen". 

Eigenaar kleding productiebedrijf

Merkenbureau Markeys: meer dan 35 jaar ervaring met merkbescherming en merkbewaking


Ja, ik wil meer informatie over het optreden bij een inbreuk