Merkscan

Is jouw merk identiek al geregistreerd? 

Is jouw merk identiek al geregistreerd? 
Met onze gratis Merkscan controleren we of jouw bedrijfs- of productnaam al als merk geregistreerd staat in het merkenregister van de Benelux en de Europese Unie. Dit helpt om eventuele identieke merken op te sporen, waardoor je kunt voorkomen dat je inbreuk maakt op bestaande merkrechten. Daarnaast doen onze adviseurs uitspraak over het onderscheidend vermogen van jouw merk in relatie tot de betreffende producten en diensten. Ook geven we alvast een klassenvoorstel voor de waren en/of diensten van jouw merk. De Merkscan is dus een eerste onderzoek naar de haalbaarheid van registratie als merk waarmee je er vrijwel zeker van kunt zijn dat je geen inbreuk maakt op bestaande identieke merken. 

Onze ervaren merkadviseurs voeren deze Merkscan kosteloos en zonder verplichtingen voor je uit. Wil je een grondiger onderzoek en meer zekerheid? Dan bieden we het merk- en handelsnaam onderzoek aan. Hierbij kijken we niet alleen naar identieke merken, maar ook naar merken die mogelijk gelijkenis vertonen met jouw merk en tot verwarring bij het publiek kunnen leiden. Na dit onderzoek heb je een duidelijker beeld van eventuele risico's en kun je bijvoorbeeld vroegtijdig contact opnemen met houders van vergelijkbare merkrechten voor mogelijke samenwerking. Meer informatie over een merk- en handelsnaamonderzoek? Kijk dan hier: Merk- en handelsnaam onderzoek.


Waarom kies je voor een Merkscan?

  • Je ontdekt gelijk mogelijke inbreuken op bestaande merkrechten door het opsporen van identieke merken.
  • Het is kosteloos en vrijblijvend en wordt uitgevoerd door ervaren merkadviseurs, waardoor je snel inzicht krijgt in de beschikbaarheid van je merk.
  • Na de Merkscan kun je beslissen om een merk- en handelsnaamonderzoek uit te laten voeren, waarbij ook gelijkende merken worden geanalyseerd.
  • Met de resultaten kun je vroegtijdig contact kunt opnemen met houders van vergelijkbare merkrechten voor mogelijke samenwerking.
Ja, ik wil een (gratis) merkscan
Kosten bespaard
“Doordat we eerst een gratis merkscan lieten doen  door Markeys kwamen we er snel achter dat de door ons ontwikkelde naam al door een andere partij als merk was geregistreerd. Dit heeft ons veel kosten bespaard! Nu hebben we het reclamebureau opdracht gegeven om alle nieuwe merken eerst identiek door Markeys te laten checken, voordat ze gepresenteerd worden aan onze directie.”

Manager verzekeraar

Google kan het ook mis hebben

“We hadden zelf al even op Google gezocht of ons nieuwe merk al door anderen gebruikt werd. De eerste resultaten waren gunstig. En dan is het toch fijn dat Markeys het merk ook nog identiek checkt in de merkregisters, voordat we de aanvraag voor registratie in laten dienen. We kozen ervoor om geen uitgebreid merkonderzoek meer te laten doen. Markeys heeft het merk succesvol geregistreerd en bewaakt het nu voor ons."
Directeur IT bedrijf

Merkenbureau Markeys: meer dan 35 jaar ervaring met merkonderzoek

Ja, ik wil de gratis Merkscan