Merk- en handelsnaamonderzoek

Is jouw merk vrij voor gebruik?

Is jouw merk vrij voor  registratie?
Bij  registratie van een merk is grondig merkonderzoek van essentieel belang. In de Benelux zijn er meer dan 1,3 miljoen geldige merken en in de Europese Unie zelfs meer dan 7 miljoen. Merk- en handelsnaamonderzoek voorkomt mogelijke bezwaren, claims, vertragingen en financiële schade. We onderzoeken waar je het merk voor wilt gebruiken, of je merk niet te beschrijvend is en voldoende onderscheidend vermogen heeft. En we onderzoeken in het merk- en handelsnaamregister identieke en gelijkende merken voor je, in de Benelux of de Europese Unie of zelfs wereldwijd. Het onderzoek naar de handelsnaam is belangrijk omdat de Kamer van Koophandel niet let op mogelijke verwarring met bestaande merken of handelsnamen bij het inschrijven van een bedrijfsnaam. Met de resultaten van het Merk- en handelsnaamonderzoek geven we je een advies over hoe jij jouw merk het beste kunt vastleggen. Want voorkomen is beter (en goedkoper) dan genezen.

Wanneer kies je voor Merk- en handelsnaamonderzoek?

  • Je wilt bezwaren, claims en financiële schade voorkomen door identificatie van identieke of gelijkende merken.
  • Je wilt meer duidelijkheid over mogelijke risico's en je maakt vroegtijdig contact met houders van vergelijkbare rechten mogelijk.
  • Het helpt bij het vermijden van vertragingen en juridische complicaties bij de registratie en gebruik van je merk.
  • Door ook de handelsnaamregisters te controleren biedt het onderzoek extra het extra zekerheid en bescherming
Interessant, ik wil meer weten

MARKEYS vs. MARKIES

"Een Merkscan geeft een eerste indicatie voor de beschikbaarheid van een nieuwe naam. Dit resultaat is echter niet helemaal volledig. Ook merkhouders van overeenstemmende merken kunnen eventueel bezwaar maken tegen jullie registratie. Een voorbeeld daarvan is MARKEYS vs. MARKIES. Je schrijft het anders, maar de uitspraak is gelijk. In dit kader adviseren we dan ook vaak een uitgebreid merkonderzoek te doen".

Merkadviseur Martijn Schenning

Vergeet het handelsnaamregister niet
"Ik wist niet dat in Handelsnaamwet staat dat het verboden is een handelsnaam te voeren die slechts in geringe mate afwijkt van een andere ingeschreven onderneming. Tenminste als de aard en de plaats waar zij gevestigd zijn bij het publiek verwarring tussen die ondernemingen tot verwarring kan leiden. Het handelsnaamregisteronderzoek van Markeys stelde ons gelukkig gerust" 

Ondernemer kledingwinkel

Merkenbureau Markeys: meer dan 35 jaar ervaring met merk- en handelsnaamonderzoek

Ja, ik wil meer informatie over merk- en handelsnaamonderzoek