Merkregistratie internationaal

Hoe regel je een merkregistratie voor meer dan 110 landen?

Hoe regel je een merkregistratie voor meer dan 110 landen?
Met een Internationale merkregistratie bij het World Intellectual Property Organization (WIPO) in Genève, Zwitserland, kun je met één enkele aanvraag merkbescherming verkrijgen in meer dan 110 landen wereldwijd, waaronder belangrijke markten zoals Australië, de Europese Unie, Noorwegen, de Verenigde Staten van Amerika en Zwitserland. Voor bedrijven die internationaal actief zijn, biedt deze optie een aanzienlijk kostenvoordeel ten opzichte van het indienen van afzonderlijke nationale aanvragen. Het voordeel van een Internationale merkregistratie ten opzichte van een Uniemerk is dat eventuele merkgeschillen in één land geen invloed hebben op de bescherming in andere landen of regio's. Bovendien kun je op een later moment extra landen toevoegen aan je Internationale merkregistratie via een eenvoudige uitbreidingsprocedure. Houd er wel rekening mee dat niet alle landen deelnemen aan het WIPO-systeem. Voor landen die niet deelnemen, kunnen wij nog steeds ondersteuning bieden bij nationale merkregistraties dankzij ons uitgebreide netwerk van lokale agenten.


Waarom kies je voor een internationale merkregistratie

  • Met één enkele aanvraag bij WIPO in Genève, Zwitserland, kun je merkbescherming verkrijgen in meer dan 110 landen.
  • Een Internationale merkregistratie biedt aanzienlijke kostenbesparingen in vergelijking met afzonderlijke nationale aanvragen.
  • Merkgeschillen in één land hebben geen invloed op de bescherming in andere landen of regio's, waardoor je merk wereldwijd veilig is.
  •  Je kunt op elk moment extra landen toevoegen aan je Internationale merkregistratie.
Interessant, ik wil meer weten

Internationaal met Benelux als basis

Wij hebben onze Benelux registratie als basisregistratie kunnen gebruiken voor onze Internationale merkregistratie. Daarmee konden met één aanvraag marktbescherming krijgen in meer dan 110 landen! Dat was beduidend goedkoper dan verschillende aanvragen voor de landen waarin wij actief zijn".
Oprichter/directeur fietsenfabriek
Voordeel Internationale merkregistratie
We kozen voor een internationale merkregistratie omdat merkgeschillen in één land geen invloed hebben op de bescherming in andere landen of regio's. Dat is een groot voordeel in vergelijking met een Uniemerk. En onze internationale aanvraag kreeg dezelfde datum van bescherming als onze eerdere aanvraag".
Textiel ontwerper

Merkenbureau Markeys: meer dan 35 jaar ervaring met merkregistratie


Ja, ik wil meer informatie over een internationale merkregistratie