Merkregistratie

Heb jij de merkrechten van jouw merk?

Vraag een merkregistratie aan

Merkregistratie kan zowel de registratie van woorden, beelden, klanken, vormen als kleuren omvatten. Merkregistratie is geen luxe, maar noodzaak. Na merkregistratie in de Benelux, de Europese Unie of daarbuiten, ben je merkeigenaar. Jouw merk is beschermd tegen inbreuk door derden en bovendien verkrijg je een monopolie. Je kunt optreden tegen het gebruik van een jonger, gelijkend merk voor gelijke of soortgelijke waren en/of diensten, voor zover hierdoor schade of verwarring kan ontstaan bij het relevante publiek. De grootste valkuil bij merkregistratie is een onzorgvuldige of onjuiste registratie, waardoor je geen geldige merkrechten hebt voor de bescherming van jouw merk.

Benelux

Meer informatie

Europese Unie

Meer informatie

Internationaal

Meer informatie

Benelux merkregistratie

Voor merkregistratie in de Benelux hebben Nederland, België en Luxemburg één gemeenschappelijk registratiebureau: het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) in Den Haag. In het register van het BBIE vind je alle merken die in de Benelux geldig zijn, dus ook de Europese Unie registraties en internationale registraties met geldigheid in de Benelux.

Merkregistratie Europese Unie

Als je verzekerd wilt zijn van merkbescherming in alle EU-lidstaten (inclusief de Benelux-landen), dan is een Europese Unie registratie een interessante en goedkope oplossing. 

Merkregistratie Internationaal

Via een Internationale merkregistratie bij het World Intellectual Property Organization (WIPO) in Genève, Zwitserland, kun je  met één aanvraag  in meer dan 110 landen merkbescherming verkrijgen (waaronder Australië, de Europese Unie, Noorwegen, Verenigde Staten van Amerika en Zwitserland). Maar ook met nationale merkregistraties kunnen wij je helpen vanwege ons ruime netwerk van lokale agenten.

Een sterk merk is zo miljoenen waard

“Bij het ontwikkelen van een product en bijbehorende merknaam, wil je niet dat je concurrent met hetzelfde merk komt. De enige manier om dat juridisch te voorkomen, is door je merk te registreren. Doe je dit niet en je concurrent komt met een soortgelijk merk en laat deze wèl registeren, dan fietst hij jou de markt uit! Een sterk merk is zo miljoenen waard."

Oprichter/directeur fietsenfabriek
Merknaam vastleggen
“We zijn altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Als we iets nieuws hebben bedacht en we denken dat het aanslaat, dan leggen we de merknaam meteen vast. Dan heb je in ieder geval een poot om op te staan als er inbreuk wordt gemaakt. Een Beneluxmerk is 10 jaar geldig, tenminste als je het in gebruik neemt, anders is het maar 5 jaar".

Communicatieadviseur sportkoepel

Merkenbureau Markeys: meer dan 35 jaar ervaring met merkregistratie

Ja, ik wil advies over mijn merkregistratie